söndag 3 oktober 2010

Höstupptakt

På förmiddagen tog jag mig en promenad bort till Norrtull för att vara med på Running Swedens höstupptakt.

Det var en lagom aktivitet på schemat. 45 minuter återhämtningsjogg. På mitt schema stod det 35 minuter så jag hoppades att vi inte skulle hamna allt för långt borta när min tid var ute.

Efter lite gruppindelningar gav vi oss av. Som tur var hade Maria dykt upp och sa åt mig att träna på att springa lugnt. "Allt behöver inte gå snabbt". För jag ska erkänna att jag knorrade lite över att springa i gruppen som skulle hålla 5:30 minuter per kilometer.

Vi satte av in i Hagaparken och kände doften av höst. Löv, fukt, trött gräs. Underbart. Det var inte så mycket folk i parken och det gick fint att flyta på längst bak i ledet.

Efter en sväng ut mot Frösunda vände vi åter och tog långa backen upp längs med E4:an. Den är fin. Inte så brant men härligt lång. Suger fint i benen.

Snart var mina minuter slut så jag stannade klockan och började gå hemåt. Blev omsprungen av den snabbare gruppen och jag vinkade kungligt åt gruppen.

Efter lite prisutdelning och information om hösten gick jag hemåt i solen och njöt av dagen.

Till och med jag fick ett pris för att jag sköter min rehab exemplariskt och stegrar i lagom takt. En kokbok som jag hoppas kunna använda mig av. Det kändes fint att få en muntration. Det har ju inte varit så lajbans i denna blogg på senare tid.

Eftermiddagen råkade bli i sängen och John Blund kom och hälsade på lite för länge men det verkar vara sömn som jag behöver. Efter det var jag lite mosig men jag ramlade ner i hissen och in på gymmet och körde lite spinning som avslutning på helgen.

2 kommentarer:

  1. Jag är grymt impad av din beslutsamhet när det gäller rehabträningen. Cool du är! Ser fram emot gemensam yoga snart :-) Kram!

    SvaraRadera
  2. Petra: Jag hoppas att jag tänker och gör rätt. Hade jag inte haft lite bromsklotsar hade jag nog bara dammat på och farit rätt in i väggen. Ja, yoga! De har erbjudanden på "mitt" ställe. En gång gratis.
    Kram

    SvaraRadera