tisdag 26 oktober 2010

Omkastade planer direkt

Det gick så där för mig att hålla veckans plan. Jag skulle ju bara springa 30 minuter igår på den sociala löpningen. Men det var svårt att bryta den trevliga tillställningen.Det blev totalt 57 minuter och 10 kilometer.

Det var Petra som tagit med Coach Ingmar och bjöd in till födelsedagsträning. Och det är klart fyller man 25 så ska det firas ordentligt!

Vi var ett litet gäng som sprang runt Kungsholmen. Och lika många löpare i gruppen genererade i lika många varianter hur man springer kring den holmen. Jag fick lära mig nya alternativa vägar. Det stoppar jag i mitt minne.

Så kvällens löpning blev i stället ett kort men intensiv pass där jag la in 4 stycken 2 minuters intervaller där vilan var 30 sekunder gåvila. Tanken var att jag ville få till ett löpsteg samt skrämma kroppen lite när det gäller att jobba med lite högre intensitet.

Pulsen låg runt 85 procent av min maxpuls och just nu känns det lagom. Jag var inte direkt något fartvidunder men jag hittade rätt i steget, kände mig avslappnad och fick ut det jag ville av passet.

När jag kom hem avslutade jag med 10 minuter styrketräning för benen.

En bra träningsdag och nu är det inte löpning för än på lördag men träna det ska jag innan dess.

6 kommentarer:

 1. Åh, det är inte alltid så lätt att tvinga sig själv att hålla sig till de planerade minitrarna/kilomterarna. Därför (bla) springer jag på morgonen så att jag inte hinner sväva iväg förlångt :)

  SvaraRadera
 2. Andréa: Ett smart drag med morgonträning. Jag har tur som fibblade i början av veckan. Då finns tid att justera veckoplanen :-)

  SvaraRadera
 3. Känner igen det där... skulle ha sprungit 3*15 minuter i Ö-sund, men det var så trevligt att det blev typ fyra timmar ... Ibland är det svårt att kliva av :)

  SvaraRadera
 4. Carina: Du ska då alltid vara värst!;-) Men helt klart är det "farligt" med social träning under återuppbyggnaden :-)

  SvaraRadera
 5. Vi är väldigt glada att du hängde med hela vägen :-)

  SvaraRadera
 6. Petra: Det var svårt att låta bli :-)

  SvaraRadera