söndag 26 december 2010

Frusna, frostiga backvarv

Jag trotsade kylan och begav mig till hallen och klubbträningen i torsdags. Vi var 10 tappra som skulle springa istället för att griljera skinkor, slå in julklappar och annat julstök.

På programmet hade jag 2 backvarv efter 40 minuter distanslöpning. Som tur var hade jag Urban som draghäst så jag slapp att springa helt själv. Vi sprang lite längre än de 40 minuterna distans. Det blev hela 47 minuter men det är inom felmarginalen.

Sen satte vi av direkt utan paus och farten blev en aning snabbare än distans-ditoi början. Jag kände redan från början att detta skulle bli tungt men jag försökte inte att nedslås utan känna att passet skulle ge mig massor ändå.

Urban hade glömt sin klocka så jag lovade att ta hans varvtiden också. Och det var tur. Då hade jag en anledning att inte tappa allt för mycket på hans rygg. Jag måste ju se när han kom in för varvning så jag kunde knäppa av klockan.

Mitt första varv gick på 11:28, helt okej. Nu skulle jag bara försöka öka en skvätt och springa ungefär 10 sekunder snabbare på detta sista varvet.

Jag kämpade, jag jobbade och försökte att ha Urban i sikte hela varvet.

Det gick!

Jag klockade in på 11:18. Vilken grej, det kändes som om det gick långsammare än varvet innan.

Så nästa vecka blir det tre varv med samma upplägg.

2 kommentarer:

 1. Bra kämpat i snön och kylan!
  Var är bilden tagen?
  Julhälsningar från en annan vinterlöpare

  SvaraRadera
 2. Trail-Sofie: Tack! Bilden kommer från Cape du Couedic på Kangaroo Island där det fanns Nya Zeeländska pälssälar.
  Ha en väldigt god fortsättning på julen!

  SvaraRadera