lördag 5 februari 2011

Ere nån verksta' här eller?

Jodå, jag tränar. Lovar!

I onsdags körde jag styrketräning på morgonen och hade vila på kvällen.

Torsdagen började med Ashtangayoga innan jobbet och på kvällen sprang jag progressivt i 12 kilometer.

Startade lugnt (uppvärmningstempo) och ökade successivt. Och för att få lite koll på tillställningen delade jag upp det i 4 kilometersbitar. Tanken var att avsluta de sista två kilometerna i fart/ansträngning som motsvarar halvmaran. Men det fick bli som det vart. Även om det var en 5 grader varmt i luften var det kallt på backen och det var som en liten film av is på asfalten. Lite riskabelt och är man som jag är det näst in till gångfart över de partierna.

Det var dock finfint längsmed Djurgårdsbrunnskanalen och där kunde jag stå på en aning.

Bilden är utdrag ur träningsfaktat och visar medelpulsen på varje etapp. Ganska så snyggt om jag får säga det själv.


Trött och nöjd joggade jag hemåt med kamraterna. Lite energitom var jag dock, så jag måste verkligen äta mellanmål träningsdagar.

I går fredag fick jag eminent sällskap av Petra som vill springa en skvätt och det passade mig ypperligt då jag är i skedet då jag vill komma upp i 5 löppass i veckan. Vi hade snackejogg under en halvtimme. Energigivande, inte bara för trötta ben, utan även för sinnet. Glöm inte dessa pass, gott folk!

Och idag, denna underbara lördag, blev det ett långpass. Jag hade räknat ut en fin sträckning som skulle räcka i 1:45 timmar på ett ungefär. Hade sällskap med maken de första 20 minuterna och sen satte jag ljudboken i öronen och hasade iväg bort mot Djurgården. Ja, alltså jag trodde jag hasade. Det var liksom planen.

Men idag hade mina ben en helt annan uppfattning om vad hasa var. De pinnade på så att jag nästan inte hann med. Jag lät dem vara efter ett tag då mina försök att bromsa var fruktlösa.

Så jag kom hem efter ungefär 1:36 och 19,4 kilometer. Det verkar som om min kropp är med mig för tillfället.

Alternativ träning i Meningie, Australien


6 kommentarer:

 1. Nice!
  Bra jobbat och när benen pinnar på är det bara att "go with the flow".
  Du och jag fick nästan till exakt samma siffror på våra långpass; jag sprang 19,9 km idag på 1.36 :-)

  SvaraRadera
 2. Vad roligt!! Det var ju som jag misstänkte, du skulle snart vara på banan igen efter ditt uppehåll.
  Riktigt roligt att läsa!!

  SvaraRadera
 3. Men du, nu sprang du ju så snabbt att det inte blev en långpanna?! För en dylik ska väl vara minst 100min :-) Eller om den är en Norrländsk så ska den ju vara 2h, men det är vi ju inte.

  SvaraRadera
 4. Fit-Eva: Söndagens siffror helt klart :-) Vi sprang bra, vi.

  SvaraRadera
 5. Carina: Jo, det börjar lossna. Nu ska jag bara hålla mig frisk och kry. Tack!

  SvaraRadera
 6. Leif: Det var på gränsen när det gällde farten men längden tycker jag nog att det var över 90 minuter som är långpass för en millöpare som jag. Annat om det är marathon på schemat. Då är det knappt att det kan vara under två timmar :-)

  SvaraRadera