onsdag 27 april 2011

Sex grusade varv

Tung vecka. Smakar på orden. Tung vecka. Det ska alltså kännas blytungt på söndag och återhämtningsveckan ska kännas som en befrielse och längtan efter den ska komma på fredag lunch eller liknande.

Frågan är om det kommer bli så tungt den här veckan. I helgen är det nämligen 10-mila i Tullinge och jag ska vara funktionär där. Bevaka in-och utcheckningen, både på damkavlen och på herr dito. Ett pass mitt i natten på söndagen så jag misstänker att jag kommer vara mer än tillåtet seg i slutet av helgen och det är inte säkert att ett löppass kommer att orka med.

Igår däremot körde jag ganska så hårt. Eller jag rättar mig själv. Det var ett hårt pass. Vi sprang grusvarvet vid Stora Skuggan. Det är ett lätt kuperat grusspår som mäter drygt 1200 meter. Den sprang vi 6 gånger i tröskelfart.

Jag var lite osäker innan start om jag skulle palla alla 6. Inte för orken utan om vaden var med mig idag. Det verkar pendla en hel del beroende på uppvärmning och typ av pass. Men det gick bra. Vaden kändes lite på slutet men inget som störde nämnvärt.

Första två intervallerna körde jag själv men beslutade sedan att ta sällskap med Elin, Niclas och Ola. De låg nära min fart och det kändes bättre att träna på att ligga i klunga och dra ner farten en aning. Jag har svårt att springa i grupp. Det är inte ofta jag är i synk med andras steg och det blir ryckigt att köra men ack så nyttigt för mig. Det är ju oftast det scenariot på tävling.

Tredje intervallen var den som gick långsammast och då låg jag bakom och övade på klungkörning. Sen gick jag upp och drog för att öva på det. Det är bra att träna på att växla draglok. Lite mer sådant får jag lägga in de kommande träningarna.
På sista intervallen drog Elin iväg som ett jehu och jag hade inte en chans att hänga på men jag kom in på en fin varvtid som låg i paritet med den andra intervallen.

Varvtider:
5:04 minut/varv
4:59
5:08
5:06
5:05
5:01

Och hur kändes det. Toppen! Jag hade med mig kropp och skalle idag. Och jag ser fram emot torsdagens snabbdistans eller om det blir progressivlöpning över 12 kilometer.

4 kommentarer:

 1. Vilka roliga pass du har kört. Läste igenom de senaste blogginläggen och det ena roligare passet efter det andra tornade upp sig. Och bra art på dig är det också, skön läsning!
  Jag längar efter tisdag då jag ska börja köra fart igen... Efter den här helgen så är det nog med lugna långa pass minsann!!

  Hoppas du haft en riktigt skön påsk!! Vi hörs!

  SvaraRadera
 2. Vilket kul pass! Bra jobbat och jag noterar att jag också borde öva mer på klungkörning. Ligger ju helst och borrar i ensamt majestät, men precis som du skriver är ju scenariot sällan så på tävling :-)

  SvaraRadera
 3. Carina: Jag gillar att ha variation och de bästa passen är de som är uppdelade i olika block. Jag är så lättlurad så det känns inte lika jobbigt :-)

  Njut av matultran i helgen och kom med massa energi tillbaka!

  SvaraRadera
 4. Petra: Det är inte så dumt att öva på det samt att även öva på att hjälpa varandra. Den som är trött ligger på rulle och den som är stark drar. Sen växla.

  SvaraRadera