måndag 25 april 2011

Påskgodis

Efter att ha spenderat två dagar i trädgården med lövkrattning och plantering var det dags att åter snöra på mig löparskorna och bränna av ett intervallpass.

Passet som stod på schemat var ett inte allt för mentalt jobbigt pass. En trestegs raket med blandade påskkarameller.

Joggade upp till Karlberg och dess terrängtusing. Den skulle springas 2 gånger med 60 sekunders joggvila mellan. Jag gillar den tusingen (1036 meter)då den är lagom kuperad. Inte för mycket utan det är en stigning upp och en ner. Där emellan är det flackt.

Första tusingen sprang jag på 4:17 minuter. En fart strax under 4:10 minuter per kilometer.

Kändes okej i kroppen och vaden höll sig i schakt. Nummer två i ordningen gick 3 sekunder snabbare. Alltså 4:14 minuter och farten blev väl en 4:07 minuter per kilometer. Ja men helt okej!

Gick/joggade bort mot fotbollsplanen där det är 400 meter runt. Här skulle jag bränna av 10 stycken 200-ingar och min plan var att de skulle gå på 40-41 sekunder. Vilan mellan var 30 sekunder. Inte mycket men tillräckligt för att pulsen skulle hinna ner en aning.

Och det gick faktiskt fint. De landade på ett snitt av 40 sekunder. Någon strax över och någon under. Det var trötta ben de sista intervallerna men jag jobbade med tekniken och att hålla ihop kroppen och mentalt.

Den tredje och sista delen var likadan som den första. 2 stycken tusingar med lika lång joggvila som innan.

Första intervallen gick undan i början. Mina korta dragningar satt kvar och det var svårt att hålla nere farten. Dock sade benen i från efter en 300 meter och jag var helt klart tvungen att dra in tyglarna då mjölksyran började pumpa runt lite väl häftigt. 4:12 kunde jag knäppa av klockan på. Fint!

Och nu sista intervallen. Där iväg, jobba med huvudet, jobba med kroppen. Gå på känsla. Alla intervallerna var känslointervaller. Hade ställt klockan så att jag såg totaltiden. Hur varje intervall gick hade jag ingen aning om. En skön känsla som jag kommer anamma mer och mer nu i vår, tror jag. Ska ge det ett seriöst försök.

4:08 som en avslutande triumf. Gött!

Joggade nöjd hemåt med trötta ben. Så ska en påskafton firas.

Påskfika

3 kommentarer:

  1. Saknade dig på Påsksmällen idag...

    SvaraRadera
  2. Staffan: Ne, den passade inte in i planeringen i år. Nästa tävling 11 maj om allt går som jag vill.

    SvaraRadera
  3. Och vilken tävling är det? Jag letar tävlingar som passar i familjekalendern med ljus och lykta...

    SvaraRadera