tisdag 10 maj 2011

Upp åsså lite ner åsså platt

Halsont eller pollen? Halsont eller pollen? Efter att ha velat fram och tillbaka under dagen kom jag på att jag kör träning. Skulle det vara förkylning borde jag bli sämre och känna mig ynklig.

Så jag joggade bort till Hagaparken där passet skulle avverkas. Ett pass jag kört förut med Sub40 och som redan då var trixigt att förklara. Men håll i er, här kommer en sammanfattning.

Springer Studentbacken upp i god fart (cirka 300 meter), gå/jogga ner halva backen. Spurta nu de sista 150 meter som är kvar till mållinjen. Träna på att ligga på i utförsbackar och inte bara rulla ner. Aktiv löpning!

Sen efter 60 sekunders vila så brassar man på i 400 meter. Vilar 60 sekunder igen och kör tillbaka. Tillbaka är det lätt uppför så det är en utmaning att försöka pricka samma tid som på utlöpet. Jag lyckades inte på någon av intervallerna.
Så upprepar man backvarianten, lägger på 100 meter på plattintervallerna. Springer så att tungan hänger som en röd slips samt att det börjar komma en del mjölksyra. Men inte för mycket. Måste hinna få bort det under vilan.

Upprepar backarna, lägger på 100 meter på intervallen så de blir 600 meter lång. Sen när de båda är sprungna så får man jogga hem.

Trött, nöjd och härligt svettig.

Och hur kändes det i kroppen? Inte som en förkylning och idag känns halsen bättre.

Foto: Anna Molander, fotgraf

2 kommentarer: