tisdag 29 november 2011

Kattögon i mörkret


Igår var en seg dag. Den sniglade sig fram och tog aldrig slut. Mörkret la sig som en våt filt över humöret och jag ville bara hem.

Men se det hade jag ju inte planerat. Det är ju säsongsupptakt och jag får springa igen. Pannlampan var nerpackad och skogen väntade. Jag hade planerat en liten runda på grusvägarna vid Skavlöten. Varför träningen skulle utföras här är för att jag varje morgon deporteras till Norrort och jobbet.

Nåväl, med oinspirerade rörelser tog jag på mig utrustningen och slängde in resten av grejerna i bilen.

Satte på garminklockan och lufsade iväg. Strax efter järnvägsövergången och stigen upp i skogen såg jag något som glimmade till i ögonvrån. Vred på huvudet och såg till min förvåning och stora glädje att det fanns en massa reflexögon fastsatta på träden.

Den här slingan bara måste jag följa! Utropade jag inombords och satte av upp i skogen. Det började med en liten mossbeklädd kulle och flåset kom igång rejält. Sen fortsatte det upp och ner fram och tillbaka på småstigar, lite större stigar och helt obanat mellan gran och fur.

Det gick inte fort och det gick inte helt smidigt med bra skogssteg men min seghet försvann och lycka började fortplanta sig i bröstet. Det är så här det ska vara en mörk novemberkväll. Skog, pannlampa och kattögon.

Mitt i skogen släckte jag lampan och stod helt omsluten av mörkret. Hörde E18 på håll men det var verkligen mörkt. Tände och fortsatte min resa upp och ner över kullar. Där emellan var det mjuk, fin skogsterräng som inte var speciellt kuperad. Perfekt återhämtningssträcka.

På några ställen var det lite klent med reflexer och jag tvekade några gånger och sprang lite lätt fel men det var bara att backa och börja om.

Allt roligt har ett slut och även denna bana. Det tog mig ungefär 45 minuter och den var på ett ungefär 6,5 kilometer. En alldeles lagom distansrunda en måndagskväll.


4 kommentarer:

 1. Fler reflexslingor åt folket! Kul att du hittade en ny! (tyvärr lite väl mycket norrort för min smak...)

  SvaraRadera
 2. Emma: Ja och det bästa är att de blir bara fler och fler tycker jag. Ågesta någon kväll?

  SvaraRadera
 3. ABSOLUT!! Ett mkt bättre alternativ tycker jag- söder om söder är bra :)

  SvaraRadera
 4. Emma: Då ska jag återkomma med förslag!

  SvaraRadera