tisdag 1 november 2011

Sub40 testar – Icebreaker


För ett antal veckor sedan var jag med på ett event där Icebreaker presenterade sin vårkollektion med löparkläder i merinoull.

Jag har inte skrivit något om det då jag vill ha chansen att prova de kläder vi fick och se om det är något att hänga i julgranen (eller lägga under den samma).

LS Rush Crewe GT 150 pris ca 700 kronor
Tröjan var en långärmad historia med hål för tummarna och en aning längre ärm för att handlederna ska slippa drag.
Materialet består mest av merinoull men har 4% lycra för att passformen ska bli bättre.Rush 3/4 Tight GT 260 pris ca 800 kronor
Byxan var en trekvartsbyxa i lite tjockare ull och även den en skvätt lycra invävd. Det är ingen dragsko i midjan och en ficka bak för lite nycklar och annat finns.Hur var de nu då?

Jag tycker det är sköna att springa i och de är verkligen varma.  Jag behöver inget över tröjan och jag springer utan att frysa om benen. När temperaturen kryper upp över 10 grader är de istället för varma.

I början kliade tröjan en aning men det har slutat. Jag vet inte om det beror på att jag tvättat den ett par gånger eller att min hud vant sig.

Passformen är okej. Hade det inte varit lite lycra i hade jag inte tyckt om kläderna. Då hade de blivit för sladdriga, så som yllekläder kan bli.
Trots att byxan saknar dragsko i midjan sitter de uppe och känns inte som att de vill hasa ner även om jag har nycklar och lite annat i bakfickan.

Och det är faktiskt skönt att slippa tvätta kläderna efter varje gång då det inte blir någon direkt svettlukt. Bara hänga upp och torka direkt.

Sen vet jag inte om dessa är mer hållbara än deras underställ. En del folk har råkat ut för slitage alldeles för tidigt. Plaggen får små hål på utsatta ställen. Än så länge har inte mina kläder fått det.

Priset är högt och personligen vet jag inte om jag skulle köpa så dyra träningskläder. Å andra sidan kommer jag använda tröjan massor i vinter och byxorna som långkalsonger under friluftskläderna. 

Så det är välinvesterade pengar om man ska använda dem mycket.

4 kommentarer:

 1. Jag älskar verkligen Icebreakers plagg. Som du säger är de dock lite känsliga, som all ull, så man får hantera dem försiktigt för att de inte ska gå sönder. Kliandet brukar förvinna när man tvättat dem ett par gånger så det beror nog på det. Jag kan tycka att de är värda sitt pris eftersom jag behöver färre plagg om jag köper dem, då jag använder samma plagg flera träningspass. :)

  SvaraRadera
 2. fitnesscoachen.com: Härligt! Jag är lite nyfiken på deras behåar. Har du erfarenhet av dem? Skumptåliga eller behöver man en extra behå under?

  SvaraRadera
 3. Ja, deras BHar ger jag inte så högt betyg tyvärr. För en A eller B-kupa kan de nog fungera men för mig ger de inte alls tillräckligt stöd för löpning, jag använder den jag har endast till gymet eller cykling.

  SvaraRadera
 4. fitnesscoachen.com: Oki, då vet jag. Kan kanske funka men jag behöver inte springa benen efter mig för en sådan. Tack!

  SvaraRadera