onsdag 11 januari 2012

Våga lita på det du gör

Jag är fena på att hålla koll på alla andra. På vad de gör, hur de gör det och sen lägga in min prestation i det och jämföra.

Och detta när jag inte är ”lika bra” som de som jag jämför med. Det är ett väldigt destruktivt sätt att träna på.
Jag måste släppa kraven på mig själv när jag jämför med andra. Inse att de har en helt annan bild, ett helt annat pussel att lägga. Jag ska koncentrera mig på mina egna mål, min egen plan och mina egna prestationer.

Det viktiga är inte hur jag tränar jämfört med andra utan det viktiga är att jag hittar mitt bästa sätt att träna min kropp och skalle.

Inför denna säsong har jag ändrat lite på träningen och även ändrat lite fokus för att det ska passa MIG bättre. Och jag måste lita på att det jag gör är rätt för mig, våga lita på att min erfarenhet om mig själv är rätt och våga lita på att det ska ge resultat.

Så även om jag blir omsprungen av alla just nu så ska jag veta att det jag gör är rätt för just mig även om det känns tungt i skallen och tvivlet börjar komma.

Min tid kommer.


Vandring i Tyresta, Nyårsafton 2011

6 kommentarer:

 1. Kloka ord!! Jag tror det är rätt vanligt bland oss löpare att jämföra sig med andra. Jag försöker att inte göra det, för jag drar oftast det kortaste strået och det blir rätt jobbigt. Jag försöker att göra som du skriver att fokusera på min egen träning och jämföra mig med mig själv, det är helt klart mer rättvist!!

  Kör ditt race!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Carina: Det är starkt att fokusera på sig själv och jag tror att det fokuset kommer hjälpa till vid tävling. Som du säger: det är rättvisast så!

   Radera
 2. Mycket bra skrivet! Brottas med samma problem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Man behöver påminna sig ibland (eller jag måste påminna mig själv ofta)

   Radera
 3. Om jag går tillbaka till 2010, då jag tränade ett antal pass med dig och andra, så är jag böjd att hålla med. Jag var ju grymt imponerad hur snabb du var på träningen men noterade också att skillnaden mellan oss knappt var märkbar på tävling.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, träningen jag utförde under 2010 behöver jag nog ge ett eget inlägg. Men sammanfattningsvis så gav den mig massor mentalt. Att det är helt okej att bli trött och att våga bli det. Sen behöver jag en hel del mental träning för att även våga misslyckas helt.

   Radera