söndag 8 november 2009

Tröskelintervaller, modell långa

På agendan stod det 3x15 minuter i tröskelansträngning. Glad i hågen efter en trevlig sushilunch begav jag mig ut och hade planerat att köra runt Ulvsunda sjön. En trevlig runda som jag brukar köra under vintertid då det är upplyst och lagom långt för de flesta typer av pass.

Sushin skvalpade lite lätt i magen men luften var löpvänlig och temperaturen lagom. Tuffade på en två och en halv kilometer innan jag kände att uppvärmningen var slut. Lagom vid Pampas satte jag av i högre fart och kollade klockan efter några minuter. Då snittade jag cirka 4:20 och det kändes lagom. Steget flöt på och jag kände mig lätt på foten (inte att blandas ihop med lättfotad) Efter ungefär sju minuter kommer den första ganska tvära uppförsbacken. Tempot sjunker men jag hoppas kunna ta igen det utför. Men jag lyckas inte. Nåja, pinnar vidare och försöker ha samma ansträngning i alla fall. Nästa tuffa backe kommer och den tar mig upp på krönet av "Prippsbron". Nu går det tungt. Lite motvind som pricken över i. Får rulla lite utför innan jag gör en tvär sväng ner mot vattnet igen. Här kommer det ett gäng trappor som får mig ur rytm. Inget att gråta över utan jag krigar på och har bara någon minut kvar av första intervallen.

Så, klart och nu lite mellanjogg i två minuter innan nästa intervall kommer. Jobbar mig upp i ansträngning men pallar inte att komma ner till 4:20 utan pendlar mellan 4:25 och 4:30 minuter per kilometer. Inser att min vanliga väg är avspärrad på grund av något vägarbete och jag måste förlita mig på mitt lokalsinne när jag får vika av från strandlinjen. Känner mig trött i andningen men försöker koppla bort det och koncentrera mig på benen och armarna och vad de gör. Aktiva ben, aktiva armar. Springer om ett par löpare. Oavsett vad de tränar eller hur fort de springer ger det en härlig egokick att kunna kliva om.
Får några trappor att tampas med igen innan backen upp mot Traneberg börjar. Gaaahhhhh. Nu är jag trött. Sushin simmar upp och ner längs strupen.

En liten mellanjogg och sen på't igen och får börja med att ta mig upp på Tranebergsbron. Motvind igen och jag försöker tänka att detta kan ske på tävling också. Segar mig upp på toppen och börjar rulla nerför. Är nu inte lika aktiv nedför. Springer på och försöker fokusera på varje enskilt steg. Höger, vänster, höger, vänster...Förbi Krillan och ser att nu är det bara fem minuter kvar av hela passet. Jobbar med steget, koppla bort att konditionen tryter, att orken börjar sina. Upp i steget. Lindhagensgatan fram. En hel del flanörer som går med barnvagnar och hundar. Trött! Orkar inte väja och vara duktig och hänsynsfull. Jag var ingen bra representant för löpningen då jag råkade sätta en armbåge i en man med barnvagn. Till mitt försvar så gick de tre i bredd. Men tillslut hade de 15 minutrarna gått och självklart slutar det med backen upp mot Fridhemsplan. Pustar ut och ganska nöjd. Jag hade dock trott att jag skulle kunna snittat 4:25. Men nu har jag något att slå och sträva mot.

5 kommentarer:

 1. Har läst mig ikapp på din blogg och blir glad att läsa om dina tankar och framsteg.

  Kram Marie

  SvaraRadera
 2. Hej Marie: Kul att du är hemma igen efter ett storslaget äventyr. Var rädd om ljumsken.

  SvaraRadera
 3. Visserligen skall sushi vara färsk, men så färsk att den simmar är kanske att ta i :-) Bra jobbat!

  SvaraRadera
 4. Brum: Tack så mkt! Håller med dig...ngn måtta får det vara på färskheten :-)

  SvaraRadera
 5. "Passade då på att införskaffa kompressionsstrumpor. Ja, jag har fallit för trycket..." Hmm, låter lite oroväckande om man stupar pga strumporna... :-)

  SvaraRadera