måndag 14 december 2009

Noop inga Gudar på min sida

Snön och halkan blev kvar och ett par minusgrader på det. Men det är bara att gilla läget och anpassa passet. Eller rättare sagt i mitt fall. Farten. Målet för mig var att genomföra passet och att göra det utan några trauman.

2x15x45 sekunder med 15 sekunder joggvila och 2 minuter seriejoggvila. Cheeesus att hålla koll på alla intervaller. Men det gick och jag blev trött. De första 6 intervallerna i varje serie kändes lätta och jag undrade om jag var lite för försiktig, trots underlaget. Men sen kom det. 15 sekunder joggvila går hiskeligt fort och det fick mitt hjärta att jobba hårt och kraftfullt på varje återstående intervall.

På partier där det var säkert och möjligt var fokus att komma upp i steget så mycket som möjligt och att få till en proper teknik.

Nöjd med utförandet av passet.

Veckans första kvalitetspass avklarat och ni som följt mig ett tag vet att vanligt vis brukar det passet köras på tisdagar. Men imorgon är det jobbresa till Norrköping och jag vet inte när vi kommer hem på kvällen.

6 kommentarer:

 1. Starkt att genomföra ett sådant kvalitetpass med det underlag som var igår!

  Nu är jag själv inte i form för kvalitetspass än, men jag tyckte nog det var rejält halt igår och hade nog tvekat inför ett intervallpass...

  SvaraRadera
 2. Tobias: Och idag är jag glad över att jag körde passet i måndags och inte igår eller idag. Väldigt mycket halare. Hua.
  Jag får nog köra lite pass på löpband om det fortsätter så här.

  SvaraRadera
 3. Tufft pass!! Jag körde 70/20 här om veckan och insåg hur oerhört kort 20 sek vila är!! 15 sek är helt ofattbart kort!

  SvaraRadera
 4. Carina: Nästan så det är onödigt att ta vilan ;)

  SvaraRadera
 5. Såna korta tidsintervaller har jag aldrig förstått mig på. Verkar hur rörigt som helst. Brukar köra set om 200m med 100m joggvila när det är så kort. Och med fördel på bana.

  Och så vill jag bara applådera den goda smaken att publicera en bild på Hjalle, Julle och Julius. :-) De kunde minsann göra barnprogram förr.

  SvaraRadera
 6. rosenblom: ja det blir lite trixigt att hålla ordning på intervallerna men det är kul att få springa av sig lite.
  Ja det var ett trevligt barnprogram. Norrköping för tjyven...

  SvaraRadera