fredag 18 december 2009

Sub40 före 40, del 13

Snöstorm, snålblåst och oplogade gator stoppade oss inte. Istället för att köra passet i Hagaparken blev den mer närbelägna "Humlan" (Humlegården för långväga gäster).

I schemat stod det att vi skulle köra lite backar av något slag och sen ett hemligt moment som skulle ge trötta ben.
Jag trodde på 10x50 meter grodhopp.

Resultatet blev ganska så likt. För några veckor sedan körde vi ett mastodontpass där vi utnyttjade uppförsbackarna i alléerna.

Torsdagskvällen bjöd på tre sådana backvarv i hög ansträngning. Jag tror jag snittade ungefär 95% på dessa. Efter lite pustning gick vi över till steg två. Ett cross-trainingpass med mångsteg, saxhopp, vadspänst, backrusch och upphopp som kördes i två varv.
En liten joggvila ner till statyn i mitten och två backvarv till. Vilken skillnad att köra på rejält trötta ben. Jag kom inte upp i samma puls som innan crossen. Men kul och jag hade inte hur långttillkillarnasomhelst under dessa. Joachim var riktigt stark på de första tre varven men nu var han med oss andra.

Lisa beordrade mig att starta 10 meter framför killarna och sen hålla undan på det sista benet av sista intervallen. Jag fixade nästan det. Joachim var ohyfsad nog att inte låta mig vinna (men jag hade nog blivit alldeles för kaxig av det, så det var nog lika bra)

Ett kort och intensivt pass i snö och halka. På den ena backintevallen var det pulsning som gällde och där det var plogat på den andra var det halt så benen fick parera duktigt. Det är då skönt att inte ha tider att gå på utan bara köra på känsla och få upp pulsen.

Roligt pass att avsluta med så här inför julen.

2 kommentarer:

  1. Vilket tufft pass! Och vad roligt det lät! =) Springer gärna snart i veckan! Kram

    SvaraRadera
  2. Karin: Det var över snabbt dock och som du säger. Det var ap-kul! Hörs om löpningen! Kram

    SvaraRadera