måndag 11 januari 2010

Styrketräningsinstruktion och intervaller

Ikväll var jag på gymmet och fick en syrketräningsinstruktion a la PT. Vi gick igenom kettle bells och hur de kan användas.

Det var kul och det tog verkligen. Jag kommer få starkare ben och välsvarvade axlar. Jag ska verkligen lägga in övningar i mitt styrketräningsprogram för att få mer variation och mer råstyrka. Jag kommer dock inte glömma bort mina prehabövningar. De behöver jag för att överleva löparkarriären.

Mer info om kettle bells hittas här.

Igår genomförde jag förra veckans andra intervallpass. Det var som vanligt längre intervaller med fokus på snabbhetsuthållighet. Planen var 15 minuter, 12 minuter och sen en sista på 10 minuter. Mellan varje så var det gåvila 2 minuter utom efter den sista som bara var en minut innan en tre minuter lång spurt skulle göras.

Den glömde jag till en början bort så jag joggade 4 minuter innan jag kom ihåg att den skulle avverkas.

Jag var verkligen nöjd med passet. Visserligen kom jag inte upp i de farter jag ville men ansträngningen var helt ok och med tanke på det sliriga underlaget så kommer jag kunna komma ner i de farter jag vill under våren.

2 kommentarer:

  1. Härligt, vet många som tränar kettlebells och är lyriska! Jag fortsätter envist med mina 100 armhävningar om dagen, haha :-) Det gäller ju att se snygg ut naken...

    SvaraRadera
  2. Petra: Armhävningar är en övning som jag tycker ger hela kroppen en duvning. Kanske inte benen men resten. Inte att förakta. Kettle bells var kul men att bara hålla på med det eller Cross fit passar inte min natur.

    SvaraRadera