fredag 12 februari 2010

Ja, kallare!

Det är ett utrop jag inte trodde skulle hamna över mina läppar men igår var jag glad över den kyligare tillvaron. Detta då snön blir hårdare och inte sladdrigt moddig som den varit de senaste dagarna.

Igår var vi fyra tappra själar och Coach Malin som sprang bort till Hagaparken och tennisbanorna. Fyra idag då Tri-Henrik var tillbaka efter ett par månaders cyklande och simmande. Skulle han orka vara sparringpartner till mig? skulle istället jag bli frånsprungen?

Det var dags för en repris av ett pass vi körde i mitten av oktober. Eller inte helt lika.

Vi har ju utvecklats så istället för 2,25 kilometer backig tröskelintervall följt av en lång backintervall och ett avslut med 2,25 kilometer tillbaka i tröskelansträngning såg passet ut som följer:

2,25 kilometer, med start vid tennisbanorna, sprang upp mot Koppartälten via branta backen, bort mot Studentbacken och ner för den. Stopp strax före "kulturhuset".
90 sekunders vila/promenad bort till startpunkt för backintervall.

2 styckern backintervaller (10 lyktstolpar cirka 300 meter) med gå/joggvila nedför. den andra backintervallen fick en joggvila bort åt koppartälten till. Efter 1:45 var det dags för tröskelintervall nummer två.

Den var längre, för den skulle gå ända tillbaka till Studentbacken, via tennisbanorna. Lite knappt 2,6 kilometer blev den intervallen.
Samma vila som förut, 90 skunder.

Och två backar på det. Sen var det en trött Ellinor som joggade hem.

Tider:
Första LT: 4:21 minuter/kilometer
backe: 1:21 minuter
backe: 1:25
Andra LT: 4:16 minuter/kilometer
backe: 1:21
backe: 1:23

Den här gången så kroknade jag inte. Pulsen var lägre och farten högre jämfört med höstens pass. Och detta på snöunderlag. Jag kände mig mycket stark, vilket mina 3 medlöpare fick höra efter. Jag tjattrade som bara den. Stackarna.

Men det var skönt att få ett litet kvitto på att träningen har gett något under vintern. Sen får jag ju se i vår om det är tillräckligt eller om något ska ändras i upplägget.

Och jag lyckades hålla Henrik bakom mig. Nu är det bara de andra två herrarna som ska betas av...

Här försöker jag lära mig kasta diskus i Hagaparken

2 kommentarer:

  1. Gud var roligt att göra exakt samma pass efter så pass lång tid. Kul att du var så mycket starkare!! Verkligen en direkt kvittens på bra genomförd träning.

    SvaraRadera
  2. Carina: Ja om det inte finns tävlingar att jämföra med så är det skönt att göra ett pass som kan ge liknande resultat. Och att inte göra de för tätt så att skillnaden inte syns för lite :-)

    SvaraRadera