onsdag 14 april 2010

10-mila

10-mila är en orienteringsstafett (som det nu mer heter) som går på våren. En stor tävling som nog mest är känd för "långa natten". En extra lång sträcka som springs i herrarnas tävling.

När jag var liten var det mycket spännande att ligga och lyssna på radioreferatet från just denna sträcka. Om jag inte låg ute i sovsäck och "vaktade" kontroller. Det var orienteringsaction på hög nivå.

Varför poppar ett inlägg om rotsnubbling in hos en friidrottare helt plötsligt?

Jag har blivit uttagen till Skarpnäcks OLs ena damlag!

Men detta förutsätter att alla är friska. Vi har inga reserver.

Alltid glad när jag orienterar (lagkompis Anna till vänster)


14 kommentarer:

 1. Grattis! Vi har inte ens ett damlag. Ta det lugnt och spring fort.

  SvaraRadera
 2. Kul! Jag ska också lära mig att orientera. Är helt handfallen när jag får en kompass i handen och tror att det är någon form av spel eller nåt...

  Ska börja en kurs nu på torsdag för södertörns orinteringskurs. Ska bli intressant:-)

  SvaraRadera
 3. Klart du ska springa 10-mila, det är helt klart en upplevelse. Har själv gjort det en gång för läääänge sen :)

  SvaraRadera
 4. Grattis till uttagningen!!! Kul! 10-mila är alltid 10-mila och det kommer alltid att vara det! En riktigt stor tävling med prestige!

  Minns precis som du dom där radioreferaten då dom låg ute i skogen vid någon kontroll och viskade för att inte leda dom tävlande rätt! Underbara minnen!
  Sen minns jag också när man knallade runt på natten (efter att själv ha sprungit i damlaget på dagen) och väntade på killarna som var ute på olika nattsträckor i herrlaget!
  Det var tider det! :)

  Ta med dig kompassen och åk dit och njut ute i skogen!!!

  SvaraRadera
 5. AnnaM: Tack! Ska gära mitt bästa. Det är dessutom långa sträckor i år. Hoppas att 50% är upplopp och utlöp från TC :-) Välkommen hem från skidlägret! (Nu tar du väl vår?)

  SvaraRadera
 6. Carina: Du kommer inte att ångra dig. OL är kul!

  SvaraRadera
 7. medeldist: Kommer bli roligt men det är säkert 20 år sen sist jag sprang 10-mila. Nu dammar de av allt springbart :-)

  SvaraRadera
 8. Maria: Jag kommer även ihåg hur in i bängen kallt det alltid var och att ingen eldade i kaminen i tältet. Men skoj var det!

  SvaraRadera
 9. Marie är mitt namn: Tack! Får se om jag hittar tillbaka

  SvaraRadera
 10. Långa upplopp är toppen för oss som springer bättre än vi orienterar - man kan stila lite. Långt brukar väl inte göra det så mycket svårare, fördel för dig som har kräm i benen. Du spöar alla som inte tränat i vinter.
  Ja, nu blir det vallaväck och väntan till nästa vinter, hoppas på lika mycket snö då. Jag måste dock skaffa nya fräscha skidkompisar som orkar två pass om dagen. Så du kanske kan göra come back? Sub 6 tim innan 60 (på Vasan)....

  SvaraRadera
 11. AnnaM: Det finns nog chans till mkt snö om askmolnet kommer kyla ner oss.
  Har varit lite sugen på skidor. Se till att få mig under 40 så kan jag staka ikapp med dig nästa år.

  SvaraRadera
 12. Härligt, det ser jag fram emot. Tyvärr kan jag nog inte bidra med annat än hejarop vad gäller sub40, vad gäller stakningen däremot så har du garanterat sällskap. Kanske, kanske blir det Öppet Spår nästa år, om snön kommer och tiden räcker.

  SvaraRadera
 13. AnnaM: Hejarop duger mer än väl och stakningen får du lära mig. Öppet spår...jag lovar langa sportdryck!
  *kick å stav, kick å stav*

  SvaraRadera