fredag 2 april 2010

Långfredagstankar

En dag som denna är det väl tillåtet att tänka till och analysera hur det står till med löparlivet.

Det är flera som undrar när jag ska springa under 40 på milen. Jag vet faktiskt inte. Så som det känns nu behöver jag bli säkrare på farter under 4 minuter per kilometer på intervallerna, jag behöver bli stabil på snabbdistansen och våga ligga på och känna mig avslappnad på samma gång. Just nu är jag mest en slugger.

Jag behöver också mer tävlingsvana, att hänga på i starten och hitta bra ryggar att klistra mig fast vid. Kom på mig själv att hamna i olika vakuum på Premiärmilen. Sprang om folk men kom då till folklösa områden där jag inte hade någon axel att koncentrera mig på.

Det var ganska så tydligt på gårdagens intervaller. En av svagheterna var just att jag inte hade något driv i början. Det segas igång, som ett stort lokomotiv. Jag är rädd för att gå in i väggen och bli trött alldeles för fort. Det måste motverkas. Våga satsa!

Och efter tre veckor i kappsäck så är det skönt att vara hemma och ha en bas att utgå ifrån. Att rutiner och tidsplaner är kända. Jag är en vanemänniska som behöver en stabil trygghet runt mig för att träningslivet ska funka. Dock är det väldigt skönt att åka på träningsläger, det är vardagslivet som måste vara samma varje dag. Då funkar jag som bäst.

Annars så har jag roligt när jag tränar. Det är varierande träning och i lagom mängd.

Så den tidplan jag har när det gäller Sub40 har ännu inte kommit till "toll gate 4" men jag ser den framför mig.

För övrigt så kom mina vinsttrosor igår från Premiärmilen och Craft.

Bild från Craft

10 kommentarer:

 1. Tror att du är klar för sub40 redan nu, har en känsla av att anledningen till att du inte redan sprungit sub40 sitter mer i huvudet än i benen.
  3.50 fart i morgon, det blir kul :o)

  SvaraRadera
 2. Mattias: Ska koppla bort huvudet imorgon och springa med er snabbfötter. Lockar du med påskgodis? ;-)

  SvaraRadera
 3. Självklart, :-)

  SvaraRadera
 4. Med lite mera barmarksträning,tävlingar och en passande hare ska du se att sub40 finns där.

  Var sak har sin tid :=)

  /Gax-Staffan

  SvaraRadera
 5. Mattias: Härligt! 3:50, here I come!

  SvaraRadera
 6. Gax Staffan: Exakt! Snart kommer tiden :-)

  SvaraRadera
 7. Hinta gärna när du tänker göra ett försök så ska jag försöka ta mig dit och ge dig kraft och energi :)

  Vem vet vad som väntar vid målgång.

  SvaraRadera
 8. Din blogg heter SUB40 före 40.
  Tänk så och jag tror att det kommer när du slappnar av eftersom du har några år på dig att nå målet. Nu vet jag att du vill dit en bra bit före 40 och jag är ganska säker på att det kommer att bli en bra bit före 40. Jag tror också att det kan bli en viss press eftersom många hela tiden undrar när ska det bli, var det ska bli osv.... men försök strunta i det och gör precis det dina coacher lär dig att göra!

  Du kommer att klara SUB40, vännen!!!! När, det vet varken du eller jag, men du kommer att fixa det och jag hoppas verkligen att jag är där då för det vill jag fira tillsammans med dig!

  SvaraRadera
 9. Marie är mitt namn: Ska se om jag vågar berätta innan vilket lopp det blir försök på :-)

  SvaraRadera
 10. Maria: Jag har 39 månader på mig :-) Tack för dina lugnande ord. Jag har mig själv att skylla.. Bloggen gör mig inte så anonym men å andra sidan, utan den så skulle jag inte kämpa lika mycket. Den ger mig sparkar i baken mest hela tiden. Vi ska fira med raketer, skumpa och jabadabadoooo

  SvaraRadera