tisdag 11 maj 2010

Och där kom bakslaget

Idag var jag ett riktigt rikspucko. Jag glömde att ta astmasprayen innan jag gav mig av på dagens intervallpass. Inte så lyckat när pollenkornen dansade jive i luften.

Planen var att köra 1, 2, 3, 2, 1 kilometer med 60, 90, 120, 90 sekunders vila mellan.

Det gick bra att köra den första. Sen sa det stopp efter den första av två, jag var tvungen att stanna till en sekund och dra ett par andetag. Fortsatte men med reducerad fart. Bestämde mig för att inte köra trean utan köra en etta och sen en tvåa på det. Det gick inte. Bröt passet och lommade hemåt. Lite besviken och ledsen. Jag vet ju att det beror på all pollen och att jag inte tagit min medicin men ändå kan jag inte låta bli att dissa mig själv.

När jag kom hem hade maken bytt om för att köra sitt rehabpass. Som straff tänkte jag hänga på. Det skulle ju gå i lugnt tempo och om jag inte kunde springa snabbt kan jag ju springa lite längre. Drog i mig Bricanylen och vi gav oss av.

Efter lite uppvärmning så ökade P helt plötsligt farten så det var ju bara att försöka hänga på. Efter 3 kilometer kunde vi äntligen pusta ut. Den fina lilla rehabträningen hade gått i 4:20-tempo. Nåja, jag är glad över att medicinen funkade och att jag kan springa på lite.

6 kommentarer:

 1. Du verkar inte ha astmansprayen under kontroll? Kör du med något mer långverkande/kortisonspray också, t ex Symbicort, Pulmicort, det utgör ju grunden i behandlingen, Bricanyl är ju bara kortverande on-top behandling...

  SvaraRadera
 2. Stackare, men om det är till någon tröst så hade jag en liknande upplevelse i Fiskartorpssåret igår där jag hade tänkt straffa kroppen ordentligt med ett riktigt rökarpass, men jag fick se mig slagen på upploppet av vad som kan ha varit en för säsongen ovanligt tidig svamp plockare, och jag lider inte av pollen eller ngn allergi:-(

  SvaraRadera
 3. Staffan: Jag är inte helt klar med det bästa upplägget för mig, utan min läkare och jag provar oss fram lite just nu. Jag tar Pulmicort, Oxis (båda morgon och kväll) och på toppen Bricanyl när jag ger mig ut på kvalitetspass (så jag sponsrar dig ;-) ).

  Och det kan ju vara så att bara för att jag visste att jag glömt att ta Bricanylen samt att jag visste att björkpollen hade mkt höga halter igår så blev det tyngre. Omvänd placeboeffekt.

  SvaraRadera
 4. Mattias: Jag tror det är dags att återuppliva våra kvalitetspasskvällar. Lite piska och morot är kanske vad vi behöver. Börja igen nästa vecka?

  SvaraRadera
 5. Du skulle ju kunna ersätta både Oxis och Pulmicort med Symbicort. Frågan är också (till din läkare) om det inte är läge att öka på Pulmicort-dosen under pollensäsongen om du vet med dig att du är känslig...

  SvaraRadera
 6. Staffan: Ska genast kolla upp. Tack för tips och råd. Jag är villig att prova (nästan) allt.

  SvaraRadera