lördag 5 juni 2010

Den stora maradagen

Idag var det dagen D för många. Efter minst ett halvårs slit var det dags för examen. Stockholm maraton. Inte en alldeles lätt bana och i år omdragen för att inte vara för trångt för löparna.

Jag och P hade bestämt träff med Erik Banditen vid Berwaldhallen för att se löparna efter ett par kilometer. Där träffade vi även svärfar med familj.

Det var kul att se löparna och jag var fascinerad över att det fanns långärmat och långbent bland deltagarna. Så kallt är det ju inte. Snyggast var mannen i sina 80-tals retro tights i grälla färger. Så rätt!

Travade bort med alla på släptåg till langningsplatsen. Först ut skulle det langas till Anders.

Men först skulle det hejas på eliten. Det ser så himla lätt ut när de kommer ångandes. Små, snabba och lätta. En fröjd att se. Isabella Andersson i täten bland damerna. Men var det inte ovanligt utspritt bland de snabbfotade männen? Tyckte det tog ovanligt lång tid mellan ekipagen.

Jag försökte mana på och heja så mycket jag kunde och hade bra hjälp av delar av publiken. Erik bidrog med massa roliga anekdoter och löptips. En klok man man ska lyssna på då han varit en mycket bra löpare under det glada åttiotalet. I dagens mått mätt elit.Tyvärr fick Rubin McRae kliva av men blev lite gladare av den "sportdryck" han fick med som färdkost på väg till Stadion.Och nu kom Anders med buller och bång. Som tur var hade jag påsen i handen så det blev mer eller mindre självservering och jag stod som en fågelholk. -Vad hände?

Såg ett gäng från IF Linnéa som höll sig inom några minuter. Karin först strålande glad, Catti där efter som inte såg trött ut alls och sen alldeles bakom kom Matathon-Mia. Det finns lite sprutt i de benen fast hon inte tror det. Heja!

Nästa till rakning var Maria. Det hade gått bra enligt SMS-tjänsten och jag kände ett pirr i magen. Åh vad det skulle vara kul att se henne ta kivet över på rätt sida om 3:30. Men, en mara är en mara och en skada är en skada. Och när de möts blir det inte alltid som man tänkt. Nu byter vi fokus: MOT AMSTERDAM!!!!

En tjej som gick som en klocka var SvDs alldeles egna förstasida, Petra Månström. Här var det inget snack. Fokuserad, målinriktad men avslappnad och tillfreds. Hivade över vatten och en gel medan jag sprang med några hundra meter. Hur det gick? Det får hon berätta själv men jag tror att hennes coach myser.Efter att ha skrikigt mig hes gav jag mig av och traskade så sakteliga hemåt. Såg och pratade med ett par till och önskade god löptur de sista 18 kilometrarna.

Dagens klokaste: Maria, som klev av i tid

Dagens lyckligaste: Daniel Robertsson. Hade energi för tre och jag undrar om han landat än.

Dagens par: Anne och Robban. De sprang ihop hela tiden. Det är kärlek!

Dagens gubbe ur lådan: Anders, som kom som ett jehu

Dagens "jag ska ha T-shirten": Anna-Karin, som skulle krypa på hörntänderna om så skulle behövas.

Dagens langare: P, som visste vad en Kiwi behövde.

17 kommentarer:

 1. Om jag dyker på Petra på Centralen igen ska jag gratta henne. Mycket bra och klokt löpt. Bättre än vad jag trodde. Och så hoppades jag du peppade på Erik att börja träna!

  SvaraRadera
 2. Höll utkik efter dig men hade inte riktigt koll på var på Djurgården du var! Min dag slutade verkligen i dur - samma positiva känsla hela vägen som på Kungsholmen Runt! Jag sprang progressivt idag och klockan stannade på 3:09:46.

  SvaraRadera
 3. Jag såg dig därute på djurgården men du hade fullt upp med att heja på n ån studenternalöpare som sprang strax framför mig :) Men tack ändå för jag fick lite ny energi av att se dig stå och skrika! :)

  SvaraRadera
 4. Grymt Ellinor och Per. Skrek mig hes redan vid berwald på först varvet. Härligt att se er på djurgården. Fick bra energi att ånga på i bra tempo 5:16. Kommer ta en vecka att smälta denna ångvält till lopp. Hoppas du är laddad för ditt mål nu;)

  SvaraRadera
 5. Hej, kikade efter er men missade er tyvärr, visste inte riktigt var ni skulle stå. Hoppas ni hade en skön dag därute på Djurgården!!

  SvaraRadera
 6. Tack du underbara Ellinor som vet precis vad en sån som jag behöver när det tyvärr inte går som jag vill och hade planerat för!!!!
  Att ha en axel att gråta ut mot när livet känns sådär totalt värdelöst är det man vill ha!!!! Att sen få ord som "klokt att hoppa av" och "nu glömmer vi den här skitmaran och siktar in oss på Amsterdam" gör att fokus flyttas lite i rätt riktning, vilket var precis det jag behövde just då!
  Kan meddela att det i underbenet skar som små vassa knivar när jag haltade tillbaka till Stadion och då insåg även jag att det var klokt att hoppa av!!!! :)
  Tack för att du fanns där när jag behövde dig!!!!!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Leif: Det tycker jag du ska göra. Jo, jag försökte peppa Tuppen från Brynäs. Jag hoppas att han kommer igång.

  SvaraRadera
 8. Staffan. Du gjorde en mycket fin mara och jag hoppas att du njuter för fullt.

  SvaraRadera
 9. Andréa: Åh så typiskt att det var samtidigt som jag hejade på andra. Jag hoppas att du känner dig nöjd trots att det var 47 (?) sekunder för mycket.

  SvaraRadera
 10. danielfrilans: Jag blev alldeles hög av att se dig. Att FÅ energi av löpare. Härligt! Vilken fin debut av dig.

  SvaraRadera
 11. Carina: Stort grattis till pers. Härligt. Mycket fint jobbat.

  SvaraRadera
 12. Maria: Underbara Maria! Jag vet hur det känns och jag vill att vi kör i höst en mara så att du får ut den kapacitet du har i kroppen. Nu rullar vi Teamet vidare mot nya stordåd!

  SvaraRadera
 13. Som jag redan sagt - miljoner och åter miljoner tack för underbar langning, härligt att ha något att se fram emot där på Djurgården och så himla peppande du var :) Tack än en gång!

  SvaraRadera
 14. Petra: Tack själv. Det såg väldigt stabilt ut uppför Manillabacken. Ta nu en välförtjänt vila en stund innan nästa projekt.

  SvaraRadera
 15. Tack för att du delade med dig av din sprudlande energi när jag kom förbi hasandes :)

  SvaraRadera
 16. Marie är mitt namn: Du såg pigg ut där på Gärdet. :-)

  SvaraRadera
 17. Vi blev så glada när vi såg dig där ute på Djurgården! Tack för pepp och energiboost:-)

  SvaraRadera