lördag 1 januari 2011

Polarexpedition tjugo elva

Igår fick maken och jag för oss att vi skulle springa nu idag på årets första dag. Det vi missade var att kolla upp sjöväderrapporten ordentligt.

Det har varit kuling och rikligt snöfall hela dagen. Men det var bara att byta om till lämplig klädsel och trotsa vädergudarna. Som tur var skulle passet vara max 30 minuter och 5 kilometer.

Om ni har varit på Gotland under vintern, vet ni att vinden är inte att leka med och att kylan kryper ner under kragar och muddar. Det betedde sig precis som vanligt.

När vi rundat Högskolan och sprang parallellt med Kallbadhuset slogs vi nästan omkull av vinden. Vi stretade på och jag skrattade till högt. Det var inte klokt. VI var inte kloka. Galningar tänkte jag om mig själv medan vi sprang längs med muren och suktade efter lasarettet där vi skull vika in mot mer vindokänsliga marker.

Det var nog de mest vidriga 10 minuter jag upplevt som löpare. Men jag hoppas att vi blev härdade. Lite lättare blev det med vinden i ryggen så vi seglade nästan över Öster innan vi vek ner mot Söderport och hamnade i lä.

Vi avslutade rundan i samma motvind som vi startade i, bara för att kolla om det var så läbbigt som vi kom ihåg det.

Och imorgon gör vi om det!

På en betydligt varmare plats

2 kommentarer:

  1. När jag ser bilden undrar jag om du hittat en lokal guide. Med bara ett öga, förmodligen har någon krokodil tagit det andra.

    SvaraRadera
  2. Leif: Det var en riktig Crocodile Dundee jag hittade i outbacken :-)

    SvaraRadera