onsdag 5 januari 2011

Backvarvsdags igen.

Just för tillfället är träningen inte speciellt varierad så det är inte så mycket att skriva om och för att vara ärlig inte så kul att genomföra. Ska försöka få till mer varierat den närmsta tiden annars kommer jag dö av tristess.

Jag är fortfarande i uppbyggnadsfas och kör längre och längre pass. Denna vecka ska 4 och en halv timme avverkas löpandes. Snart kan jag nog få till ett långpass om det vill sig väl.

Igår körde jag 3 stycken backvarv. Ett varv mer än förra torsdagen och ansträngningen skulle bli tyngre och snabbare för varje varv. Och som jag gjort de senaste gångerna så lyckades jag pricka in 11:28 på första varvet. Jag är ganska så jämn. Däremot fick jag inte riktigt till det sista varvet. Det blev bara 3 sekunder snabbare än mitten varvet. Jag får vara nöjd. Däremot fungerar inte backlöpningen alls. Jag kommer ingenstans utan harvar på stället, känns det som.

Jag tycker jag jobbar med styrkan och jag försöker att inte springa allt för platt. Men det är klart. Slakmotor är ju min melodi. Lite lagom lutning som hjälper mig uppåt i stället för att stjälpa mig.

Nej, nu ska jag fundera ut några roliga pass att köra för att slippa harvandet.

4 kommentarer:

 1. Härligt! Då kan vi kanske köra ett långpass ihop framöver?

  När det gäller det där "harvandet" så tycker jag att man inte kommer någonstans oavsett om det går uppför, utför eller är platt just nu! Man liksom halkar runt på ett och samma ställe!

  Snälla våren, kom hit nu!

  SvaraRadera
 2. Maria: Ja, mer än gärna!!! Nästa vecka är jag uppe i 5 timmar löpträning och borde kunna fixa iaf 90 minuter långpass.

  Det blir som ett löpband fast i naturen. Och ja till vår!!!!!!

  SvaraRadera
 3. Vad du är duktig tycker jag som verkligen håller dig till uppbyggnadsplanen!! Jag skulle nog "fuska" lite...

  SvaraRadera
 4. Carina: Tack! Jag försöker verkligen för jag vill inte pka dit igen. Nack delen har jag märkt är att jag blivit lite bekväm. Men den zonen ska jag jobba mig ur :-)

  SvaraRadera