lördag 11 juni 2011

När jag tungkysste en torsk

eller
Sub40 goes Foodie.

Fredagen började med orientering i knappa 90 minuter ute i Hellas. Strålande väder och strålande insatser. Varenda skärm hittades på ett bra sätt. Det börjar ta sig.

Sen ett snabbt bad i Källtorpssjön och en macka mer eller mindre i farten innan vi styrde kosan ner till Mörkö och Oaxen.

Det var dags att besöka en av Sveriges bästa restauranger. Det är inte bara löpning som är mitt intresse i livet utan även vällagad, god mat i skön miljö med underbar service.

En helt underbar upplevelse som krullade smaklökarna till extas. Jag njöt från första sippen på vinglaset till den sista tuggan på pralinerna.

Dessutom är Oaxen en ovanligt vacker plats trots (eller snarare tack vare) sitt kalkbrott. Många ejdrar med ungar i vattnet runt båten vi bodde på. Ett riktigt sommarljud.

Men hur kommer torsken in?

Jo, en av rätterna bestod bland annat av kolgrillat torskhuvud. Ja, hela huvudet kom in på ett fat och servitrisen plockade fram kinder, läppar och tungan. Jag har aldrig ätit torsktunga så jag bara måste prova.

Och det var gott! Mört och smakade fisk.

Resan avslutades med ett träningspass i Ensta. Värmen knäckte mig så de planerade 20 kilometerna blev bara 15.

2 kommentarer: