lördag 7 april 2012

Påskalamm

Påsken är inte en stor helg för mig utan den har traditionellt varit en träningslägershelg men i år är jag hemmavid.

Vad ska man äta vid Påsk? Inte en susning men lamm verkar vara på tapeten runt denna tid på året.

Sagt och gjort plockade jag fram sista biten av lammet vi köpte i höstas. Det var en tunnbringa som jag själv benat ur (skryt, skryt).

Jag fyllde den med vitlök, kryddor, färsk rosmarin, äpple och pecorinoost. Rullade ihop hårt och knöt en fin liten rosett runt. Brynte den runt om och tjoffade ner en skvätt ale i pannan. Sen slog jag folie om och skjutsade in i ugnen. 175 grader tills det var 69 grader i rullen.

Ut och sen sås på spadet i folien.

Ungsbakade morötter och potatis samtidigt i ugnen med lammrullen. Serverade en liten sallad till.

Så. Klart. Påskmiddag.

Bääääää!

2 kommentarer:

  1. Men åh! Såg ju supergott ut!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Petra: Om jag får säga det själv: Ja det blev gott! :-)

      Radera