onsdag 28 april 2010

Hur ska jag hantera pressen?

I ett tidigare inlägg berättade jag att jag blivit tillfrågad att vara med på 10-mila. Det fattades en person för att få ihop ett lag. Jag är egentligen ingen orienterare men ger mig ut i skogen med karta och kompass till husbehov.

Mitt svar var att självklart ställer jag upp och springer så att det blir två fulla lag. Jag såg framför mig att jag fick en liten sträcka i andralaget, som utfyllnad liksom.

Igår var det uttagning av lagen. Där hade de placerat mig i första laget. Redan det gjorde att min hals snörptes åt av nervositet. Dock blev det en så kallad rak sträcka. Jag "behöver" inte orientera utan bara hänga på någon pålitlig person som kan orientera.

Resten av kvällen kände jag mig glad, spänd, förväntansfull, pressad, nervös och alla andra känslor du kan förknippa med en laguttagning du inte trott skulle ske.

Jag hoppas att jag kan göra laget rättvisa och att jag inte trampat någon på tårna genom att utan meriter knö in mig i första laget. Det skulle vara himla tråkigt om jag petat någon.

Igår fick jag ett peppmail från en klubbkompis som gav mig värdefulla råd hur jag ska hantera detta ute på banan:
"Jag har sprungit långa natten utan att titta på kartan första timmen. Fokus på löpning, grovriktning och blicken långt fram i klungan för att så fort som möjligt se om klungan delar sig och då kunna fatta beslut om vilken väg man ska ta."

Jag hoppas att det ska räcka för att inte göra bort mig helt. Håll en tumme på lördag är ni snälla.

10 kommentarer:

 1. När min dotter var 14år slog hon alla damerna i 1:a laget genom att hon sprang snabbare och inte var rädd att hänga lite.

  Dessutom vet jag att E förr om åren i lag 2 eller 3 har haft väl så snabba tider som tjejerna i 1:laget. Och ju längre fram man startar ju mer fördel har man av alla snabba runt omkring.

  SvaraRadera
 2. Leif: Jag hoppas att jag har samma mod som dotra din. Ska ta med dina ord och gjuta självförtroende.

  SvaraRadera
 3. Ja, håll ordning på riktningen och våga stanna till en sekund emellanåt och kolla kartan lite snabbt så du kan sätta tummen på rätt ställe. Du lär väl inte gå ut först på din sträcka så det är nog redan lite spårat i skogen när du kommer. Och sikten är ju god i skogen så här års och orienterare har ju så färgglada kläder; > Lovar att det är fler än du i första laget som är lite spända! Ha kul!Ha kul! Ha kul!

  SvaraRadera
 4. Men E jag har hela tiden haft tankarna på 25-manna. Och damsträckan är ju ändå gafflad. En rak sträcka på 10mila passar ju dig ännu bättre!

  SvaraRadera
 5. Hålla, hålla, hålla tummar!! :) Heja Ellinor!

  SvaraRadera
 6. AnnaM: Jag hoppas det är lite spårat samt att jag har en svans att följa efter. Riktning och tumme, riktning och tumme :-) Ang färggladakläder så kan Leffe en hel del om det :-)

  SvaraRadera
 7. Leif: Rakt är fint! :-) Om jag håller mig kall kommer det gå bra.

  SvaraRadera
 8. Sofia: Härligt! Då hoppas jag att vi ses :-)

  SvaraRadera